Search


Subscribe


Social


facebookinstabloglovingpinterest
brisbane_skyline
21st of April 2016

10 coses de Brisbane que no sabies


Quan parlem de ciutats australianes, Melbourne i Sydney s’enduen la palma. Brisbane, en canvi, sol quedar en segon terme, a l’ombra de les dues principals metròpolis d’Austràlia, ja que generalment surt perdent en les inevitables comparacions entre ciutats.

Travessada per un riu que rep el mateix nom que la ciutat, Brisbane (capital de l’estat de Queensland) es troba en punt estratègic de la costa est australiana: en pocs quilòmetres s’arriba a Sunshine Coast o a Gold Coast, on hi ha algunes de les platges més conegudes del país, com ara les de Noosa o Surfers Paradise.

A més a més, el clima subtropical de què gaudeix Brisbane fa que el sol brilli constantment i que la temperatura es mantingui quasi tot l’any per sobre dels 20ºC, fet gràcies al qual la ciutat presumeix amb l’eslògan Brisbane any day. Els locals asseguren que Brisbane és una ciutat infravalorada, on es manté l’esperit australià autèntic que costa trobar en ciutats més cosmopolites.

Dit això, si ja heu passat per Melbourne i Sydney i us n’ha agradat la vida urbana, segurament trobareu que Brisbane té gust de poc. Si bé hi trobem un eix comercial i una districte de negocis prou dignes, per a un nouvingut hi mancaran activitats culturals i esdeveniments socials que convidin a quedar-se.

Sigui com sigui, passar uns dies aquí no deixa de ser enriquidor. Aquí teniu un recull aleatori de dades sobre Brisbane:

 1. Es veu que això no és terra d’esquirols… pels parcs de la ciutat hi volten dragons aquàtics, unes bestioles en principi inofensives que semblen emparentades amb les iguanes, com aquest del Roma Street Parkland:

brisbane_waterdragon

2. L’escena nocturna de la ciutat no és per tirar coets, però la millor oferta es troba al barri de Fortitude Valley, accessible a peu o a una parada de tren des del centre.

3. Al jardí botànic de Brisbane hi trobem la primera macadàmia (arbre) d’Austràlia, que va ser plantada l’any 1858 pel superintendent Walter Hill. (Per cert, acabo de descobrir que en català macadàmia també es pot denominar nou d’Austràlia).

4. A falta de platja, a la llera sud del riu hi ha una llacuna artificial on grans i petits es poden anar a refrescar.

brisbane_lagoon

5. L’any 1988 Brisbane va acollir l’Exposició Universal, gràcies a la qual la part sud de la ciutat (South Bank) va ser reconvertida en una zona lúdica i cultural que s’ha mantingut fins avui. Un dels vestigis de l’Expo és aquesta pagoda nepalesa:

brisbane_pagoda

6. Encara al South Bank, s’hi pot visitar un hort urbà que rep el nom d’Epicurious Garden, el qual està cuidat per voluntaris que tres dies a la setmana ofereixen gratuïtament les verdures ecològiques i herbes aromàtiques que produeixen.

7. Fins avui, a Brisbane hi ha hagut tres grans inundacions, als anys 1893, 1896 i 1974. A la foto següent es pot veure el nivell de l’aigua durant aquestes inundacions. Atenció a la placa de dalt de tot, del 1893, que assenyala en Phill!!!

brisbane_floods

8. Una de les activitats turístiques més típiques és fer un petit creuer pel riu Brisbane, ja sigui en un dels ferris gratuïts o en el CityCat.

brisbane_river2

9. La Galeria d’Art de Queensland forma part d’un complex cultural, també situat al South Bank, que inclou el Museu d’Art Contemporani, la Biblioteca Estatal de Queensland, el Museu de Queensland i el Centre d’Arts Escèniques de Queensland.

10. L’ajuntament de la ciutat es troba a la plaça King George. L’edifici, inaugurat el 1930, és d’estil renaixentista i inclou un campanar inspirat en el de la plaça de Sant Marc de Venècia. Cada quart d’hora hi repiquen les campanes, que se senten per tota la ciutat: un d’aquells petits plaers que no t’adones que havies trobat a faltar fins que el tornes a gaudir.

brisbane_cityhall

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

newsletter

ABOUT

The Perfumed Backpack is the ultimate piece of luggage for hopeless adventurers. With heart notes of wanderlust, it emanates the beautiful scent of life.

Recent Posts

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow me