Search


Subscribe


Social


facebookinstabloglovingpinterest
CaminodeSantiago_collage1
17th of January 2018

Recorrent el Camino de Santiago


Fer el Camino de Santiago és, des de sempre, a la bucket list d’experiències vitals de molts. D’altres senten curiositat per aquest pelegrinatge llegint grans best-sellers com ara El Camino, de Shirley MacLaine, I’m off then, de Hape Kerkeling o mirant la dramàtica road movie The Way, d’Emilio Estevez. Si ho acabem d’adobar amb el boca-orella (tots aquells amics i coneguts que han tornat enamorats del Camí i et diuen convençuts que “l’has de fer”), l’aura de misteri sobre la ruta xacobea fa que catòlics i no tan catòlics d’arreu la vulguin descobrir en pròpia pell.

Camino_collage3

El Camí Francès és el més mediàtic, no en va la majoria de bibliografia que trobem és sobre aquest recorregut, que uneix Saint Jean de Pied de Port amb Santiago de Compostel·la (773 km). Més del 60% dels pelegrins opten per aquesta ruta. El nombre total d’arribats a la capital gallega, a més, no para de créixer: el 2017 va ser de més de 300.000 persones.

El tram més concorregut del Camí Francès és, al seu torn, el de Sarria a Santiago, passant per Portomarín, Palas de Rei, Arzúa i O Pedrouzo. És l’opció que trien la gran part de pelegrins que van curts de temps i només poden recórrer els últims 100 km del Camiño. Amb només cinc dies de pelegrinatge, el nus a la gola en arribar a la Praza do Obradoiro és inevitable, especialment si hi entres al so de la gaita. No m’imagino què s’ha de sentir quan fa tot un mes que camines.

camino_collage2

 

Amb aquest tast de cinc dies, però, n’hi ha prou per copsar l’ambient amigable del Camino, per assaborir el bo i millor de la gastronomia gallega sense remordiments (es crema tot, diuen), per tenir atacs de riure irrefrenables gràcies a la dosi diària d’endorfines de l’esport i per desitjar “¡Buen Camino!” als companys pelegrins incomptables vegades.

Malauradament, cinc etapes també són suficients per a què et quedin els peus plens de butllofes. No cal dir que el ritme semiprofessional del primer dia va minvant a mesura que les lesions prenen força. La part positiva? Que trobes un bon munt de podòlegs autodidactes pel camí que fins i tot t’assisteixen a l’hora de perforar butllofes: aquest és, sens dubte, el ritual nocturn més practicat als albergs de la ruta. Em meravella tanta saviesa pelegrina. Per uns dies, el Compeed és la nostra religió. I quan ens quedem sense Compeed, seguirem fent camí igualment. Sempre ens quedarà, si la cobertura ens ho permet, la llista de reproducció “Motivation Mix” de l’Spotify.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

newsletter

ABOUT

The Perfumed Backpack is the ultimate piece of luggage for hopeless adventurers. With heart notes of wanderlust, it emanates the beautiful scent of life.

Recent Posts

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow me