Search


Subscribe


Social


facebookinstabloglovingpinterest
Quebec City
7th of July 2015

Què fer a la ciutat de Quebec


Als senyals de trànsit de la ciutat de Quebec no hi posa stop sinó arrêt. No hi ha streets sinó rues. La gent no es desitja un nice day sinó una bonne journée. Les matrícules dels cotxes ho resumeixen en tres paraules: porten escrit Je me souviens (me’n recordo), el lema d’aquesta província canadenca francòfona. Els quebequesos no volen oblidar el passat colonial francès de la seva nació ni, per tant, la seva història i la seva llengua. Ens trobem, en efecte, en una petita ciutat ben singular, la capital d’una província amb un sentiment nacionalista molt palpable.

Fundada l’any 1608 per Samuel de Champlain, la ciutat de Quebec és l’única ciutat americana emmurallada al nord de Mèxic. Anomenar-la ciutat americana és una mica contradictori, ja que la ciutat de Quebec té molt més de francesca que d’americana. És un dels pocs racons del continent on hi ha aquell caliu europeu tan preuat. El barri antic, o Vieux-Québec, va ser declarat patrimoni mundial per la Unesco.

QUÈ VEURE

En ser una ciutat petita, no cal gaire planificació per visitar-la, sense proposar-vos-ho acabareu passant per tots els llocs que cal veure; no cal dir que es pot fer tot a peu. Podeu començar per la Place Royale i voltants, i tot seguit pujar cap a la catedral i el Château de Frontenac, l’edifici més emblemàtic de la ciutat que, per cert, no és un castell sinó un hotel, diuen que el més fotografiat del món. Per veure’l en perspectiva, una bona idea és agafar el ferri que travessa el riu Saint-Laurent en pocs minuts i que arriba fins a Lévis, on es pot pujar fins a un mirador i fotografiar, amb la càmera o els ulls, la silueta de la ciutat de Quebec. De tornada, podeu recórrer la resta del barri antic, la ciutadella (cal pagar entrada) i posteriorment passejar per la rue de la Terrasse-Dufferin, una avinguda peatonal amb vistes al riu.

Quebec City Quebec City Quebec City Quebec City Quebec City Quebec City Quebec City

ON MENJAR

Podeu fer veure que sou a París anant a alguna de les creperies del barri antic, o bé tastar la veritable cuina quebequesa al restaurant Aux Anciens Canadiens. Si no teniu les butxaques tan plenes, teniu l’opció d’anar al Marché du Vieux Port o a una épicerie a comprar queviures per fer un pícnic amb vistes al riu Sant-Laurent. Això sí, cal no oblidar-se de les postres, sobretot sabent que a la rue Saint-Jean hi ha el Choco-musée Érico, una xocolateria amb museu inclòs on podeu comprar gelats, bombons i pastissos fets amb cacau que són una delícia. I si us cal una dosi de cafeïna, ben a prop del museu hi ha la Brûlerie de Café, una cafeteria top.

Quebec City Quebec City

Quebec City Quebec City Quebec City

 

DE BOTIGUES

Tant si només voleu passejar com si no podeu no anar de botigues, la ciutat de Quebec és el lloc perfecte. La rue Saint-Jean i la rue du Petit Champlain són dues artèries comercials on es poden trobar articles originals; sobretot a aquesta última, ja que és un eix ple de botigues de productes artesanals associades en cooperativa. A més, a prop de la catedral hi ha una botiga de Nadal oberta tot l’any i digna de ser visitada. Finalment, si busqueu obres d’art, no us perdeu un dels carrers amb més encant: la rue du Trésor.

Quebec City Quebec City Quebec City Quebec City

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

newsletter

ABOUT

The Perfumed Backpack is the ultimate piece of luggage for hopeless adventurers. With heart notes of wanderlust, it emanates the beautiful scent of life.

Recent Posts

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow me