Search


Subscribe


Social


facebookinstabloglovingpinterest
ulurutrip
16th of August 2016

Uluru Tour Photo Diary


Totes les coses bones s’acaben. Aquest és l’últim post de la sèrie Austràlia II, a la qual poso fi amb un reportatge fotogràfic d’un indret tan icònic com el Parc Nacional Uluru-Kata Tjuta, al Red Centre australià, on s’alça majestuós un dels monòlits més grans del món: l’Ulurú.

També conegut com a Ayers Rock, es tracta d’un inselberg (formació de roca aïllada geològicament en un terreny) d’uns 9 km de perímetre que arriba fins a 2,5 km sota terra i que és fruit de les restes de l’erosió d’una serralada de muntanyes que va tenir lloc fa prop de 500 milions d’anys.

L’Ulurú, amb tot, no és l’únic atractiu del Red Centre; ben a prop trobem altres formacions rocoses impressionants com les del Kings Canyon (fotos 3-7) i les de Kata-Tjuta (o Les Olgues, fotos 9-12), totes situades a uns 450 km d’Alice Springs (Territori del Nord).

A part de ser Patrimoni de la Humanitat i un dels símbols més coneguts d’Austràlia, l’Ulurú té molt valor espiritual pel poble aborigen de la zona, els Anangu. Per ells, l’Ulurú és un lloc sagrat, per la qual cosa pujar-hi es considera una profanació. Malgrat tot, en les darreres dècades la invasió turística ha derivat en una falta de respecte per a la cultura ancestral dels Anangu, que gira entorn al concepte del Tjukurpa, la seva interpretació religiosa de la relació entre la gent, les plantes, els animals i les estructures físiques del paisatge. No en va, els colors de l’Ulurú són tan canviants com màgics.

 

ulurutrip_1 ulurutrip_2 ulurutrip_3 ulurutrip_5 ulurutrip_4 ulurutrip_10 ulurutrip_11 ulurutrip_16 ulurutrip_9 ulurutrip_9 ulurutrip_8 ulurutrip_7 ulurutrip_13 ulurutrip_6 ulurutrip_14 ulurutrip_15 ulurutrip_12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

newsletter

ABOUT

The Perfumed Backpack is the ultimate piece of luggage for hopeless adventurers. With heart notes of wanderlust, it emanates the beautiful scent of life.

Recent Posts

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow me